apipharma Probiovit Boulardii Direkt Rapid 10 bočica

apipharma Probiovit Boulardii Direkt Rapid tekući je dodatak prehrani u obliku suspenzije namijenjen cijeloj obitelji za jačanje imuniteta.

16,29 

CIJENA s uključenim PDV-om
Opis

apipharma Probiovit Boulardii Direkt Rapid prvi je boulardii u obliku suspenzije, namijenjen cijeloj obitelji.

Inovativno pakiranje u obliku tekuće suspenzije doprinosi:

  • Boljoj apsorpciji – Kada se uzima u obliku suspenzije, S.boulardii je već razrijeđen u tekućini što omogućuje bržu i učinkovitiju apsorpciju u probavnom traktu u usporedbi s kapsulama, što može doprinijeti bržem ublažavanju simptoma probavnih smetnji.
  • Trenutnoj aktivaciji probiotske kulture S. boulardii – Nakon otapanja probiotska kultura aktivira metaboličke reakcije što potiče bržu reakciju organizma kod akutne dijareje.
  • Stabilnosti – Probiotska kultura dolazi u doticaj s vodenom otopinom tek u trenutku konzumacije.
  • Jednostavnijoj primjeni – Zbog tekućeg oblika, olakšava primjenu kod djece i odraslih te se lakše dozira i ne zahtijeva gutanje kapsula što mnogim ljudima stvara problem.
  • Boljoj suradljivosti – Zbog ugodnog okusa marelice može pomoći u poboljšanju suradljivosti djece i pridržavanju uputa za doziranje, što je ključno za postizanje optimalnih rezultata.
  • Istodobnoj upotreba s antibioticima – S. boulardii jedinstven je po tome što se može uzimati istovremeno uz antibiotik, bez vremenskog razmaka.
  • Bez glutena i laktoze.

Svaka bočica sadrži 5 milijardi Saccharomyces boulardii uz dodatak vitamina D3 i cinka, važnih za zaštitu imuniteta. Osim jačanja imuniteta, prema preporuci WHO-a, upotreba cinka u dozi 10-12 mg dnevno je učinkovita mjera u značajnom smanjenju težine i trajanja epizoda infektivnih proljeva.

Vitamin D3 također je neophodan za održavanje crijevne barijere jer se na površini epitelnih stanica crijeva nalaze receptori vitamina D3, a njegov nedostatak može narušiti ravnotežu dobrih i loših bakterija.

apipharma Probiovit Boulardii Direkt Rapid 10 bočica

apipharma Probiovit Boulardii Direkt Rapid 10 bočica

Upute za korištenje

Upute za korištenje

Djeca starija od 3 godine i odrasli uzimaju 1 bočicu dnevno.

Pritisnite čep umjereno jakim pritiskom palcem ravno prema dolje. Ukoliko je pritisak dovoljno jak dio čepa pomaknut će se prema dolje i probiti zaštitnu foliju te se otvara zaštitni spremnik unutar čepa u kojem se nalaze djelatne tvari. Djelatne tvari se na taj način miješaju s tekućinom zatim je potrebno bočicu dobro promućkati kako bi se dobila suspenzija. Prilikom pravilnog otvaranja bočice Probiovit suspenzije, pritiskom čepa oslobađa se prah i sastojci se miješaju s tekućinom u bočici te su spremni za upotrebu. Sadržaj bočice može se konzumirati direktno, pomoću žlice ili staviti u napitak po želji. Ugodnog  je okusa marelice, ne sadrži gluten ni laktozu.

Sastav

Sastav

1 bočica sadži: Količina
Kultura mikroorganizama Saccharomyces boulardii 5 x 109 cfu***
Cink 12 mg / 120% PU*
Vitamin D3 30 μg / 600% PU*

* PU – preporučeni dnevni unos
**PU – preporučeni dnevni unos nije određen

Napomene

Napomene

Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.Kontraindicirana je primjena proizvoda sa Saccharomyces boulardii kod imunokompromitiranih osoba, kao i kod pacijenata s centralnim venskim kateterom, osobe s takvim indikacijama trebaju se posavjetovati sa svojim liječnikom. Osobe alergične na bilo koji sastojak ne smiju koristiti ovaj proizvod. Čuvati na tamnom i suhom mjestu, na temperaturi do 20°C

SKU: 1002633

Povezani proizvodi

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “apipharma Probiovit Boulardii Direkt Rapid 10 bočica”