Kolodium forte otopina za kožu 10 ml

KOLODIUM FORTE je medicinski proizvod namijenjen ja za upotrebu u bolesnika s oštećenom kožom (bradavice, kurje oči, zadebljana koža) za nježno uklanjanje tvrde, zadebljane kože, kurjih očiju i bradavica odvajanjem gornjeg, zrelog, rožnatog i potpuno keratiniziranog sloja kože keratolitičkim učinkom.

10,13 

CIJENA s uključenim PDV-om
Opis

Kolodium forte medicinski je proizvod koji nježno i bezbolno uklanjanja bradavice, kurje oči, žuljeve i zadebljalu kožu. Proizvod je otopina salicilne i mliječne kiseline u kolodiju koja djeluje kao lokalni keratolitik – omekšava rožnati sloj kože nakon čega se on, potpuno bezbolno, mehanički odstranjuje.

Primjeren je za odrasle i djecu iznad 3 godine starosti.

Terapijski učinak otopine poboljšan je ekstraktom rosopasa (Chelidonium majus L.), koji se tradicionalno koristi za uklanjanje virusnih bradavica. Žuti rosopas sadrži veliku količinu alkaloida (kelidonin, kelidoksantin). U humanoj  medicini upotrebljava se za uklanjanje bradavica. Kada se primjenjuju izvana, alkaloidi imaju antimikrobni i antimikotički učinak.

Pročišćeno terpentinsko ulje iz borove smole  (Terebinthinae etheroleum rectificatum) sadrži terpene – pinen, kamfen i limonen. Ima antiseptički učinak, potiče cirkulaciju krvi u tkivu, povećava resorpciju patološki izmijenjenog tkiva i potiče stvaranje novog granulacijskog tkiva te smanjuje rizik od stvaranja ožiljaka.

Spojevi iz ekstrakta tuje  (Thuja occidentalis L.) imaju snažno antivirusno i imunostimulirajuće djelovanje čime se suzbija ponovni razvoj infekcije.

Nakon primjene otopine na zahvaćenom se mjestu stvara tanki film koji zadržava djelatne tvari i pospješuje učinkovitost proizvoda. Nakon keratolitičke terapije sterilnom pincetom ili skalpelom mehanički se uklanja rožnati (“mrtvi”) dio kože.

  • nježna terapija
  • jednostavna kućna primjena
  • sadrži ekstrakt žutog rosopasa
Kolodium forte otopina za kožu 10 ml

Kolodium forte otopina za kožu 10 ml

Upute za korištenje

Upute za korištenje

Primijenite u skladu s veličinom oštećenog područja, obično 1 – 3 kapi dva puta dnevno. Proizvod je najbolje primijeniti izravno na oštećeno područje s pomoću nastavka za nanošenje koji se nalazi na čepu.

Kada primjenjujete proizvod na veće područje, primijenite ga ravnomjerno. Otopina se brzo suši nakon primjene i stvara bijeli sloj na površini kože. Ako se proizvod primjenjuje na područje s kojeg se može brzo skinuti (na primjer, na donju stranu stopala itd.), možete prekriti područje flasterom nakon primjene.

Primjenu je potrebno ponavljati sve dok se zadebljana koža ne može bezbolno ukloniti. Proizvod primjenjujte isključivo na oštećena područja i izbjegavaj te doticaj sa zdravom kožom.

Čak iako učinci nisu vidljivi nakon prvih nekoliko primjena, nemojte povećavati količinu ili učestalost primjene proizvoda. Vidljivi učinci proizvoda ovise o pojedinačnom slučaju. Učinke je moguće uočiti nakon nekoliko dana.

Preporučuje se da prije uklanjanja gornjeg sloja tkiva prethodno uronite područje u toplu slanu vodu na pet minuta. Osušite područje, a ako tkivo ne otpadne samo od sebe, pažljivo obradite površinu tako da, primjerice, upotrijebite kamen za njegu stopala. Budite oprezni jer je moguć prijenos kožne bolesti, primjerice virusnog podrijetla (bradavice). Stoga koristite vlastiti pribor za osobnu higijenu.

Preporučeno vrijeme kontinuirane upotrebe ne smije biti dulje od 10 dana. Ponovna upotreba na istom području moguća je nakon 5 – 7 dana.

Sastav

Sastav

alkohol, mliječna kiselina, salicilna kiselina, nitroceluloza, tekući ekstrakt žutog rosopasa, ekstrakt obične američke
tuje (Thuja occidentalis), ricinusovo ulje (Ricinus communis), pročišćeno terpentinsko ulje, etilacetat.

Napomene

Napomene

Proizvod se ne smije upotrebljavati ako je bolesnik preosjetljiv na bilo koji od navedenih sastojaka. Proizvod se ne smije primjenjivati na zdravu kožu, sluznicu, bradavice u genitalnom području i području rektuma te na madeže.

Trudnice i dojilje smiju upotrebljavati proizvod isključivo nakon savjetovanja s liječnikom. Nemojte upotrebljavati proizvod u djece mlađe od tri godine; djeca mlađa od 15 godina smiju upotrebljavati proizvod pod nadzorom odrasle osobe.

Pacijenti s dijabetesom trebaju razgovarati s liječnikom o upotrebi ovog proizvoda. Bolesnici s osjetljivom kožom trebaju oprezno upotrebljavati proizvod i najprije trebaju provjeriti njegov učinak na maloj površini oštećenog područja tijekom 2 – 3 dana. Nemojte upotrebljavati proizvod u slučaju alergije ili preosjetljivosti na bilo koji sastojak proizvoda.

SKU: 1005922

Povezani proizvodi

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Kolodium forte otopina za kožu 10 ml”