ESI Regulator probave S 30 kapsula

ESI Regulator probave S dodatak je prehrani s biljnim sastojcima koji sadrži ekstrakt lista sene. Koristi se za poticanje i reguliranje probave.

12,75 

CIJENA s uključenim PDV-om
Opis

Dodatak prehrani koji se koristi za poticanje i reguliranje probave. Svrstava se u skupinu kontaktnih laksativa, odnosno dodataka prehrani za reguliranje probave koji djeluju podražujuće na crijeva, izazivajući snažan refleks za njihovo pokretanje i brzo pražnjenje.

Ekstrakt lista indijske sene (lat. Cassia angustifolia) sadrži senozid-B. Ovaj sastojak snažno, učinkovito i izravno potiče stijenke debelog crijeva na stezanje i pokretanje, uz povećavanje količine tekućine i elektrolita u crijevu. Kod primjene ovog proizvoda pražnjenje crijeva se ponekad može očekivati već nakon 8 sati, a u većini slučajeva između 6 i 12 sati od uzimanja.

Dugotrajno uzimanje sene može uzrokovati navikavanje jer se crijeva mogu ulijeniti. Uz senozid B iz lista sene, kapsule sadrže biljne ekstrakte tamarinda, bijelog sljeza, maslačka, kore cimeta te listova artičoke, matičnjaka i paprene metvice. Ovi biljni sastojci potiču i olakšavaju probavu te poboljšavaju probavne funkcije. Zahvaljujući sastojcima iz sene, pražnjenje crijeva nastupa brzo, a kombinacija bilja umanjuje moguće grčeve i nelagodu.

  • Paprena metvica i maslačak pomažu reguliranju probave.
  • Artičoka i matičnjak olakšavaju probavu i poboljšavaju probavne funkcije.

Ovaj proizvod ne preporučuje se osobama s oštećenjima probavnog sustava, trudnicama i dojiljama. Ovaj proizvod nije namijenjen djeci, osobito ne mlađima od 12 godina.

ESI Regulator probave S 30 kapsula

ESI Regulator probave S 30 kapsula

Upute za korištenje

Upute za korištenje

Uzimati 1 do 2 kapsule na dan, najbolje navečer prije odlaska na spavanje. Popiti s vodom. Učinak se očekuje za prosječno 6 do 8 sati od primjene. Zbog sastojaka iz lista sene ne preporučuje se uzimati dulje od 2 tjedna u kontinuitetu.

Sastav

Sastav

Doza od 2 kapsule sadrži:

  • suhi ekstrakt lista sene (Cassia angustifolia) 200 mg, od toga 14 mg senozida B
  • suhi ekstrakt ploda tamarinda (Tamarindus indica) 200 mg
  • suhi ekstrakt korijena bijelog sljeza (Althaea officinalis) 100 mg
  • suhi ekstrakt korijena maslačka (Taraxacum officinale) 100 mg, od toga 2 mg inulina
  • suhi ekstrakt kore cejlonskog cimetovca (Cinnamomum zeylanicum) 70 mg
  • suhi ekstrakt lista artičoke (Cynara scolymus) 60 mg, od toga 1,5 mg klorogenske kiseline
  • suhi ekstrakt lista matičnjaka (Melissa officinalis) 60 mg, od toga 4,2 mg ružmarinske kiseline
  • suhi ekstrakt lista paprene metvice (Mentha x piperita) 60 mg
Napomene

Napomene

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Indijska sena ne preporučuje se uzimati duže od 2 tjedna u kontinuitetu, jer može biti uzrok ovisnosti i usporavanja rada crijeva. Osobe koje su na propisanoj terapiji i uzimaju lijekove, trebaju se prije uzimanja sastojaka indijske sene savjetovati s liječnikom. Indijsku senu se ne preporučuje uzimati zajedno s korijenom sladića. Također, ne preporučuje se kod crijevne opstrukcije, stenoze (suženja stijenke crijeva), apendicitisa (upale slijepog crijeva), atonije (opuštenih ili mlohavih crijeva), ulceroznog kolitisa, Crohnove bolesti i abdominalne boli nepoznatog uzroka. Sena se ne preporučuje u slučajevima dehidracije, jer dodatno može izazvati mekanu stolicu s većom količinom vode. Ovaj proizvod ne preporučuje se osobama s oštećenjima probavnog sustava, trudnicama i dojiljama. Ovaj proizvod nije namijenjen djeci, osobito ne mlađima od 12 godina.

SKU: 1112145

Povezani proizvodi

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “ESI Regulator probave S 30 kapsula”