Eva/qu čepići za odrasle

Eva/qu čepići za pražnjenje stolice, za odrasle. Šumeće djelovanje, fiziološka stimulacija. Medicinski proizvod. Zahvaljujući svom fiziološkom djelovanju koristan je u obnavljanju normalnog pražnjenja stolice. Inertne, netoksične tvari koja ne nadražuju kožu.

7,96 12,91 

CIJENA s uključenim PDV-om
Opis

Eva/qu čepići za pražnjenje stolice, za odrasle. Šumeće djelovanje, fiziološka stimulacija. Medicinski proizvod. Zahvaljujući svom fiziološkom djelovanju koristan je u obnavljanju normalnog pražnjenja stolice. Inertne, netoksične tvari koja ne nadražuju kožu.

Čepić Eva/qu rastapa se u rektumu otpuštajući veliki broj malih šumećih mikro-mjehurića koji pritišću i masiraju stjenku rektuma. Otopljeni čepić omekšava zaostalu stolicu. Šumeće djelovanje potiče oslobađanje te brzo i zadovoljavajuće pražnjenje stolice. Način djelovanja je fiziološki i nema utjecaja na metaboličku ravnotežu. Ne sadrži sastojke laksativnog djelovanja. Čepići se mogu upotrebljavati dugoročno za održavanje i obnavljanje “lijenog” mehanizma pražnjenja crijeva.

Eva/qu čepići za odrasle su indicirani u odraslih i adolescenata starijih od 12 godina.

  • Primjena Eva/qu čepića uvijek je dobro indicirana za sve oblike učestalog zatvora stolice, uobičajenog i kroničnog.
  • Zbog svoje djelotvornosti i nježnog, lokalnog, fiziološkog djelovanja te sastojaka koji ne iritiraju i koje organizam ne apsorbira, čepić se posebno preporučuje za primjenu tijekom trudnoće i dojenja, bolesnicima koji moraju mirovati i hendikipiranim osobama, starijim osobama i bolesnicima s neurološkim bolestima.
  • Eva/qu čepić koristi se za pražnjenje crijeva prije operacije ili dijagnostičkih pretraga (npr.: kirurški, gastroenterološki i urološki pregledi, ehografija prostate i rektoskopija).
  • Neophodni su tijekom putovanja, kad može doći do neočekivanog zatvora te je potrebno brzo i učinkovito pražnjenje.
  • Neophodni za odabir vremena i mjesta vršenja nužde prema osobnim potrebama, ako to ne želite u neprikladnim uredskim sanitarnim prostorijama, u baru, zračnoj luci, restoranu ili vlaku.

Profilaksa: razumna i zaštitna mjera je isprazniti ostatak stolice iz rektalne ampule. Higijena rektuma može spriječiti upale analnog kanala (ragade i hemoroide). Pravilna higijena anorektalnog područja može također spriječiti novotvorine (neoplazme).

 

Eva/qu 6 čepići za odrasle

Upute za korištenje

Upute za korištenje

Preporučena doza: jedan (1) čepić po potrebi.

Način primjene: izvadite jedan čepić iz zatvorenog pakiranja te umetnite cijeli čepić u anus (čmar). Umetanje je lakše ako se čepić prvo navlaži vodom.

Ako korisnik ima ozljede sluznice ili hemoroide, preporuča se umetati čepić nakon lubrikacije (podmazivanja) vazelinom, suncokretovim ili maslinovim uljem.
Čepić obično potiče pražnjenje crijeva u roku od nekoliko minuta. Važno je pustiti da se djelovanje dovrši.
Korisnicima se preporuča zadržati čepić u rektumu što je duže moguće, kretati se, čak i u prisutnosti očitog podražaja, umjesto čekati u sjedećem ili ležećem položaju.

Sastav

Sastav

Natrijev bikarbonat i kalijev bitartarat suspendirani u polietilen glikolu topivom u vodi.

Napomene

Napomene

Kontraindikacije: nijedna poznata, čak i uz čestu i dugotrajnu uporabu u prisutnosti hemoroida i lokalnih fisura. Svaki čepić se sastoji od prirodnih i netoksičnih tvari (natrijev bikarbonat i kalijev bitartarat) koji se koriste u nekim dodacima prehrani. Polietilen glikol, koristi se kao pomoćna tvar i nosač, potpuno je inertan, ne apsorbira se u tijelu i nije toksičan.

Upozorenja i mjere opreza: osjećaj djelomičnog pražnjenja ili blago peckanje u rektumu ne trebaju izazivati zabrinutost jer brzo nestaju. Čepić sadrži polietilen glikol koji bi mogao izazvati iritaciju. Koristi se kod rektalnog zatvora, a izostanak učinkovitosti (pražnjenja) može ukazati na drugi problem (npr. zatvor zbog grčeva) kad je potrebno obratiti se liječniku.

Čuvati izvan pogleda i dosega djece. Koristiti samo za navedene indikacije. Ne koristiti u slučaju poznate preosjetljivosti na bilo koji sastojak. Nisu poznati štetni učinci uzrokovani primjenom ovog proizvoda. Ako vi ili vaše dijete imate specifičnu reakciju prestanite koristiti proizvod i obratite se liječniku ili ljekarniku.

SKU: 0002344

Povezani proizvodi

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Eva/qu čepići za odrasle”