Eva/qu čepići za djecu a6

Eva/qu čepići za djecu su medicinski proizvod koji olakšava pražnjenje stolice kod djece. Svojim šumećim podražajem Eva/qu otvara blokadu stolice u ampuli rektuma te potiče brzo i nježno pražnjenje.

6,89 

CIJENA s uključenim PDV-om
Opis

Eva/qu čepići za djecu su medicinski proizvod koji olakšava pražnjenje stolice kod djece. Svojim šumećim podražajima Eva/qu otvara blokadu stolice u ampuli rektuma te potiče brzo i nježno pražnjenje. Eva/qu djeluje samo lokalno i ne sadrži sastojke koji imaju laksativno djelovanje, koji ako se apsorbiraju u organizam mogu izazvati neželjene i kolateralne učinke, kao što su teška dehidracija, neravnoteža elektrolita, kolitis uzrokovan laksativima itd. Eva/qu ne stvara naviku.

Nakon umetanja čepić se za nekoliko minuta otapa u rektumu te otpušta veliki broj malih šumećih mikromjehurića koji pritišću i masiraju stijenku rektuma. Otopljeni Eva/qu omekšava nakupljenu stolicu. Šumeće djelovanje potiče odvajanje te brzo i zadovoljavajuće pražnjenje stolice. Proizvod se mogu koristiti dugoročno za održavanje i obnavljanje mehanizama lijenog pražnjenja stolice.

Eva/qu za djecu su indicirani za djecu u dobi od 2 do 12 godina starosti.

  • Primjena Eva/qu čepića uvijek je dobro indicirana za sve oblike učestalog zatvora stolice, uobičajenog i kroničnog.
  • Zbog svoje djelotvornosti i nježnog, lokalnog, fiziološkog djelovanja te sastojaka koji ne iritiraju i koje organizam ne apsorbira, se posebno preporučuje za primjenu tijekom trudnoće i dojenja, bolesnicima koji moraju mirovati i hendikipiranim osobama, starijim osobama i bolesnicima s neurološkim bolestima.
  • Eva/qu čepić koristi se za pražnjenje crijeva prije operacije ili dijagnostičkih pretraga (npr.: kirurški, gastroenterološki i urološki pregledi, ehografija prostate i rektoskopija).
  • Neophodni su tijekom putovanja, kad može doći do neočekivanog zatvora te je potrebno brzo i učinkovito pražnjenje.
  • Neophodni za odabir vremena i mjesta vršenja nužde prema osobnim potrebama, ako to ne želite u neprikladnim uredskim sanitarnim prostorijama, u baru, zračnoj luci, restoranu ili vlaku.

Profilaksa: razumna i zaštitna mjera je isprazniti ostatak stolice iz rektalne ampule. Higijena rektuma može spriječiti upale analnog kanala (ragade i hemoroide). Pravilna higijena anorektalnog područja može također spriječiti novotvorine (neoplazme).

Eva/qu 6 čepića za djecu

Upute za korištenje

Upute za korištenje

Preporučena doza: jedan (1) čepić po potrebi.

Način primjene: izvadite jedan čepić iz zatvorenog pakiranja te umetnite cijeli čepić u anus (čmar). Umetanje je lakše ako se čepić prvo navlaži vodom.

Ako korisnik ima ozljede sluznice ili hemoroide, preporuča se umetati čepić nakon lubrikacije (podmazivanja) vazelinom, suncokretovim ili maslinovim uljem. Čepić obično potiče pražnjenje crijeva u roku od nekoliko minuta. Važno je pustiti da se djelovanje dovrši.
Korisnicima se preporuča zadržati čepić u rektumu što je duže moguće, kretati se, čak i u prisutnosti očitog podražaja, umjesto čekati u sjedećem ili ležećem položaju.

Sastav

Sastav

Natrijev bikarbonat i kalijev bitartarat suspendirani u polietilen glikolu topivom u vodi.

Napomene

Napomene

Kontraindikacije: nijedna poznata, čak i uz čestu i dugotrajnu uporabu u prisutnosti hemoroida i lokalnih fisura. Svaki čepić se sastoji od prirodnih i netoksičnih tvari (natrijev bikarbonat i kalijev bitartarat) koji se koriste u nekim dodacima prehrani. Polietilen glikol, koristi se kao pomoćna tvar i nosač, potpuno je inertan, ne apsorbira se u tijelu i nije toksičan.

Upozorenja i mjere opreza: osjećaj djelomičnog pražnjenja ili blago peckanje u rektumu ne trebaju izazivati zabrinutost jer brzo nestaju. Čepić sadrži polietilen glikol koji bi mogao izazvati iritaciju. Koristi se kod rektalnog zatvora, a izostanak učinkovitosti (pražnjenja) može ukazati na drugi problem (npr. zatvor zbog grčeva) kad je potrebno obratiti se liječniku.

Čuvati izvan pogleda i dosega djece. Koristiti samo za navedene indikacije. Ne koristiti u slučaju poznate preosjetljivosti na bilo koji sastojak. Nisu poznati štetni učinci uzrokovani primjenom ovog proizvoda. Ako vi ili vaše dijete imate specifičnu reakciju prestanite koristiti proizvod i obratite se liječniku ili ljekarniku.

SKU: 0002946

Povezani proizvodi

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Eva/qu čepići za djecu a6”