Blog vaše zdravlje

Voda – izvor života. 2023.

Voda - izvor života

Voda je esencijalna supstanca za sve oblike života na Zemlji. Sastoji se od dva atoma vodika i jednog atoma kisika, i ima kemijsku formulu H2O. Voda se nalazi u različitim oblicima kao što su tekućina, čvrsta (led) i plinovita (para). Pored toga što je ključna za održavanje života, voda ima mnoge druge važne uloge u životu. 

Voda je osnovna komponenta tijela i neophodna je za održavanje hidratacije. Pomaže u transportu hranjivih tvari, regulaciji tjelesne temperature, održavanju zdravlja kože i organa. Također je ključna za procese poput probave, razgradnje i izlučivanja otpadnih tvari iz tijela. Voda također igra ključnu ulogu u očuvanju okoliša. Služi kao stanište za mnoge vrste biljaka i životinja, te omogućuje održavanje ekosustava i biodiverziteta. Voda je također važna za poljoprivredu, industriju i proizvodnju električne energije. 

Međutim iako je voda izuzetno važna, suočavamo se s problemima kao što su nedostatak pitke vode i zagađenje vodenih izvora. Stoga je važno očuvati i zaštititi vodene resurse , racionalno koristiti vodu i smanjiti onečišćenje kako bi smo osigurali održivost i kvalitetu vode za buduće generacije. Voda je nezamjenjiva za život na Zemlji i ključna okoliš i gospodarstvo, te naše zdravlje. Kako bi naše tijelo funkcioniralo, potrebna mu je odgovarajuća količina tekućine svakodnevno. Najjednostavniji način da zadovoljimo tu našu potrebu jest konzumacijom vode. Nažalost to često zaboravljamo činiti pa zbog toga naše tijelo ostaje dehidrirano što može uzrokovati umor, glavobolju, probleme s kožom i druge neugodne simptome.

Unosom dovoljne količine vode održava se ravnoteža tjelesnih tekućina, regulira se tjelesna temperatura te se apsorbiraju hranjive tvari. Osim toga, voda pomaže u izbacivanju otpadnih
tvari iz tijela, ali i u održavanju zdrave, sjajne i čiste kože. Količina tekućine koju bismo trebali unijeti tijekom dana ovisi o našoj tjelesnoj težini, razini tjelesne aktivnosti te o uvjetima u okolišu. Ipak, postoji opća preporuka prema kojoj bismo dnevno trebali unositi između 2 i 3 litre tekućine.

Kao što smo već napomenuli, tu normu najlakše je ispuniti konzumacijom vode. No, tekućinu u naš organizam možemo unijeti i konzumacijom namirnica s visokim udjelom vode. To je, prije svega, voće i povrće (lubenica, dinja, marelica, breskva, krastavci, rajčica, mrkva, i sl.), ali i juhe, čajevi te razni drugi prirodni napitci. Tijekom ljetnih vrućina posebno treba pripaziti na dovoljan unos tekućine u organizam jer tijelo zbog visokih temperatura gubi značajne količine vode. 

Voda koja je uvijek uz tebe – Equa.

voda-equa-smart

EQUA boce su linija elegantnih i ekološki osviještenih boca za vodu koje su popularne među ljubiteljima zdravog načina života. Ove boce dizajnirane su s ciljem kombiniranja funkcionalnosti, stila i održivosti.

EQUA boce su izrađene od visokokvalitetnih materijala poput stakla ili nehrđajućeg čelika, što osigurava sigurno čuvanje vode bez ikakvih neželjenih kemikalija ili okusa. Osim toga, ove boce su otporne na curenje i lako se nose sa sobom zbog svoje praktične veličine i dizajna.

Ono što čini EQUA boce posebnima je njihova estetika. Dostupne su u raznim bojama, uzorcima i teksturama, tako da svatko može pronaći bocu koja odražava njihov stil. Dizajnirane su s naglaskom na jednostavnosti i eleganciji, što ih čini atraktivnima za korištenje u svakodnevnom životu, na poslu, teretani ili bilo gdje drugdje.

Još jedan ključni aspekt EQUA boca je njihova ekološka svijest. Ove boce potiču ponovno korištenje i smanjenje upotrebe jednokratnih plastičnih boca, što pridonosi smanjenju otpada i zaštiti okoliša. Korištenje EQUA boca također je ekonomično dugoročno, jer ne morate kupovati vodu u plastici i možete je jednostavno napuniti iz slavine.

Ukratko, EQUA boce su privlačan izbor za ljude koji cijene zdravlje, stil i održivost. Kombinirajući kvalitetne materijale, funkcionalnost i estetiku, ove boce potiču nas da pije vodu na odgovoran način, čuvajući planetu i istovremeno izražavajući svoj osobni stil.

Jedna od zanimljivijih jest svakako i EQUA pametna termo boca koja prati vaš ukupni dnevni unos vode i izračunava vaše dnevne potrebe s obzirom na vašu tjelesnu aktivnost i fizičke predispozicije. Osim toga, ova boca ima i svjetleći podsjetnik koji će vas obavijestiti kada je vrijeme za gutljaj vode. Vrlo je lagana i praktična za nošenje, a vaše će piće u njoj biti hladno 24 sata ili toplo do 12 sati.

Više možete pogledati na: Link

Osim EQUA termo boca, u ponudi imamo i EQUA staklene boce koje osim što vas podsjećaju na unos vode tijekom dana, mogu poslužiti i kao savršen modni dodatak zbog svog modernog i upečatljivog dizajna.

Stoga smo za vas pripremili čak 30% popusta na EQUA boce. Ova promotivna ponuda vrijedi od 10. do 20. srpnja, a u našem web shopu možete pronaći razne modele EQUA boca.

 

voda-equa-staklena