MOLUSK otopina za kožu 3g

Molusk otopina za kožu za liječenje infekcije Molluscum contagiosum. 10 % – tna otopina kalijeva hidroksida.

27,99 

CIJENA s uključenim PDV-om
Opis

MOLUSK otopina za kožu koja se ispire. Za liječenje infekcije Molluscum contagiosum.

Molluscum contagiosum (zarazni molusk) zarazna je dobroćudna virusna infekcija kože koju uzrokuje poksvirus. Kod ove bolesti nastaju izdignute papule (izrasline) ili noduli (čvorići) na koži. Česta je u djece, obično u dobi od 2 do 5 godina, ali također se može javiti u tinejdžera i odraslih.

Kako biste spriječili širenje virusa, spriječite grebanje, izravni dodir (koža na kožu) zaraženog područja s drugim ljudima ili neizravni kontakt preko ručnika, spužve, kupke, bazena itd.

10 % kalijev hidroksid korozivan je proizvod s vrlo lužnatom pH vrijednošću koji kauterizacijom djeluje izvana na kožu i denaturira proteinske tvari tkiva.

 

MOLUSK otopina za kožu 3g

Upute za korištenje

Upute za korištenje

Proizvod treba primjenjivati jednom dnevno, osim ako vas liječnik drugačije uputi. Ponavljajte primjenu svaki dan do pojave crvenila, nadraženosti ili otekline na bazi lezije, a to se obično događa tijekom 4 – 6 dana. Tada prekinite liječenje i nemojte više primjenjivati otopinu na ovu leziju.

Upala je znak da će Molluscum contagiosum nestati, što će se dogoditi tijekom nadolazećih 2 – 5 tjedana. Ako ne dođe do upale, možete nastaviti primjenjivati proizvod na leziju dok se upala ne pojavi.

Upozorenje: ako nastavite liječiti područje koje je već upaljeno ili nadraženo, možete uzrokovati nastanak ulceracija na liječenom području. Nemojte primjenjivati otopinu na istu leziju tijekom više od 10 uzastopnih dana. Ako preskočite jedan dan, nemojte otopinu primijeniti dvaput slijedeći dan. Ponavljajte primjenu samo jednom dnevno dok lezija ne poprimi crvenu boju.

Kako primjenjivati proizvod?

Proizvod mora primjenjivati samo odrasla osoba. Djeca ne smiju rukovati proizvodom ili ga dirati rukama nakon što ga je odrasla osoba primijenila.

1. KORAK: PRIMJENA Odvijte poklopac bočice i umetnite aplikator u obliku štapića. Izvadite navlaženi štapić aplikatora i nanesite proizvod nježno dodirujući po svakoj leziji vrhom četkice što je pažljivije moguće (izbjegavajte dodirivati zdravu kožu oko lezije jer ćete time uzrokovati nadraženost). UPOZORENJE: nemojte dopustiti da tekućina dođe u dodir sa zdravom kožom ili nekom drugom površinom (odjećom, osjetljivim površinama itd.) jer se radi o korozivnom sredstvu.

2. KORAK: PRIČEKAJTE 1 DO 2 MINUTE (SUŠENJE) Nakon što ste proizvod nanijeli dodirujući četkicom, pustite da se suši 1 ili 2 minute. Pazite da djeca ne diraju tretirane dijelove dok se proizvod suši.

3. KORAK: UKLONITE (ISPERITE) Kad se osuši, isperite područje vodom (pomoću namočene gaze) kako biste uklonili ostatke proizvoda i operite ruke s puno vode. Uzastopna ponovna primjena: Ponavljajte gornje korake.

Za daljnje primjene proizvod se može čuvati s pričvršćenim aplikatorom. Prekinite liječenje čim opazite nadraženost, crvenilo ili oteklinu. To ukazuje da je liječenje završeno. Ipak, trebat ćete pričekati nekoliko tjedana da lezija nestane. Kako bi se spriječila superinfekcija, važno je da liječene lezije ne grebete i ne dirate sve dok potpuno ne nestanu.

Sastav

Sastav

10 % – tna otopina kalijeva hidroksida

Napomene

Napomene

PROIZVOD JE KOROZIVAN. PRIMJENJUJE SE KAO KAUTERIZIRAJUĆE SREDSTVO. OTOPINU PRIMJENJUJTE SAMO NA LEZIJE KOJE TREBA LIJEČITI. PAŽLJIVO SLIJEDITE UPUTU ZA UPORABU.

Nemojte primjenjivati u djece mlađe od dvije godine, osim ako vas liječnik drugačije uputi.

Nemojte nanositi na područja tanke ili osjetljive kože, kao što su sluznice ili oko očiju. Ova otopina ni u kojem slučaju ne smije doći u dodir s očima.

Ne smije se progutati. Ne preporučuje se primjena na licu.

Nemojte primjenjivati ako je Molluscum contagiosum inficiran.

Ne primjenjujte na nadraženoj ili inficiranoj koži te koži sa crvenilom ili znakovima upale.

Ne primjenjujte na koži na kojoj je vidljivo neko neuobičajeno stanje.

Nije prikladno za dijabetičare jer oboljelo područje možda neće zacijeliti jednako brzo ili potpuno.

Tijekom dojenja, ne primjenjivati na dijelovima tijela koji dolaze u dodir s dojenčetom.

Nemojte primjenjivati u slučaju alergija na neki od sastojaka proizvoda. Primjena proizvoda može uzrokovati privremen svrbež, nadraženost ili osjećaj žarenja.

Moguća je hiperpigmentacija ili hipopigmentacija nakon što liječena lezija Molluscum contagiosum nestane, takva će se pojava povući spontano.

Ako dođe do slučajnog dodira:

Ako dođe u dodir s očima, odmah isperite s mnogo vode tijekom 15 minuta i potražite liječničku pomoć.

Ako dođe do dodira sa zdravom kožom, odmah isperite s mnogo vode. Ne trljajte oči ili sluznice ako je proizvod došao u dodir s vašim prstima. Odmah operite ruke. Ostale mjere opreza

Čuvati izvan dosega djece.

Izbjegavati dodir s odjećom ili drugim materijalima kojima lužine mogu štetiti. Bočicu treba baciti četiri tjedna nakon prvog otvaranja.

Ovaj proizvod se ne smije bacati u otpadne vode ili komunalni otpad. Odnesite ga u lokalnu ljekarnu koja će ga na siguran način zbrinuti.

SKU: 0002799

Povezani proizvodi

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “MOLUSK otopina za kožu 3g”