OMNi-LOGiC JABUČNI PEKTIN 180 kapsula

OMNi-LOGiC JABUČNI PEKTIN sadrži jabučni pektin koji bubri u želucu i crijevima, a koji je izvor hrane za bakteroide – kulturu dobrih bakterija koje izlučuju šećer, a čija se povećana količina nalazi kod mršavih osoba.

40,98 

CIJENA s uključenim PDV-om
Opis

OMNi-LOGiC JABUČNI PEKTIN sadrži jabučni pektin koji bubri u želucu i crijevima, a koji je izvor hrane za bakteroide – kulturu dobrih bakterija koje izlučuju šećer, a čija se povećana količina nalazi kod mršavih osoba. Ako bakteroidi imaju dovoljno dostupnog jabučnog pektina, razmnožavaju se i postaju stalni stanovnici našeg tijela.

Ne mogu se sve korisne bakterije probaviti – mnogo je crijevnih bakterija anaerobno pa ne podnose kisik i ne mogu preživjeti izvan crijeva. Međutim, možemo potaknuti njihovo razmnožavanje pružajući im njihovu najdražu hranu u obliku posebno odabranih vlakana.

Naše crijevne bakterije obavljaju brojne zadaće, uključujući probavu hrane. Sve naše crijevne bakterije mogu biti podijeljene u 2 glavne grupe: bakteroide i firmikute. U zdravoj crijevnoj flori, ove dvije grupe su prisutne u idealnom omjeru od 1:1, što znači da crijeva sadrže otprilike jednaku količinu svake.

Međutim, osobe s prekomjernom težinom često imaju neuravnoteženu crijevnu floru u kojoj prevladavaju firmikuti. Kod nekih osoba taj omjer može biti 2.000:1. Znači, crijeva mogu sadržavati 2.000 puta više firmikuta od bakteroida!

Firmikuti imaju posebno svojstvo razgradnje sastojaka hrane koje ljudi inače ne mogu probaviti (ugljikohidrate iz vlakana i složene ugljikohidrate). Ovo stvara veliku količinu lako probavljivih ugljikohidrata u crijevima – puno više nego u crijevima s optimalnom ravnotežom bakterija. Ti ugljikohidrati su apsorbirani u organizam zajedno s kalorijama dobivenim putem hrane. Ovaj “skriveni” unos može lako doći do 200 kalorija više – i to svaki dan.

Dodatno, kod veće prevage firmikuta, veća količina konzumiranih ugljikohidrata (npr. šećera i tjestenine) doprinosi tome da se firmikuti bolje osjećaju i time će se brže razmnožavati u crijevima – tako započinje začarani krug!

OMNi-LOGiC® JABUČNI PEKTIN 180 kapsula

OMNi-LOGiC® JABUČNI PEKTIN 180 kapsula

 

Upute za korištenje

Upute za korištenje

2 x dnevno uzeti 3 OMNi-LOGiC® JABUČNI PEKTIN kapsule prije jela, s puno tekućine.

Prikladan je za trudnice i dojilje.

Sastav

Sastav

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi:

u 6 kapsula 100 g %NRV*
Jabučni pektin 3,90 g 84,10 g
od toga galakturonske kiseline 2,54 g 57,70 g

Ostali sastojci:
Jabučni pektin, hidroksipropilmetilceluloza (kapsula)

 

Napomene

Napomene

Čuvati izvan dohvata djece.
Preporučene doze ne smiju se prekoračiti.
Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.
Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

SKU: 0002892

Povezani proizvodi

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “OMNi-LOGiC JABUČNI PEKTIN 180 kapsula”