Sagas Rc 15 Mg Citrate and Bisglycinate 60 tableta

Sagas Rc 15 Mg Citrate and Bisglycinate je dodatak prehrani s magnezijem koji doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije, funkcioniranju živčanog sustava, funkciji mišića, psihološkoj funkciji te smanjenju umora i iscrpljenosti.

21,23 

CIJENA s uključenim PDV-om
Opis

Dodatak prehrani.

Magnezij je važni regulator ljudskog zdravlja*. Esencijalni je kofaktor stotinama enzima i ima bitnu ulogu u mnogim biološkim reakcijama i fiziološkim procesima.

Koji magnezij primijeniti? Anorgansku ili organsku sol magnezija? Organske soli magnezija imaju veću topivost.

Ispitivanja bioraspoloživosti zaključila su da organske soli imaju značajno veću bioraspoloživost magnezija i koncentraciju magnezija u serumu, poput magnezij citrata, u usporedbi s magnezij oksidom.1

Apsorpcija magnezij bisglicinata koji predstavlja kelirani oblik magnezija poboljšana je s obzirom da se provodi direktno putem dipeptidnog kanala. Crijevo čovjeka sadrži znatno više dipeptidnih nosača u odnosu na receptore za ionske minerale, pa je i to razlog što se aminokiselinski kelati minerala apsorbiraju brže i više u odnosu na ionske minerale, s obzirom na manji broj receptora za ionske minerale.2

Magnezij bisglicinat se u usporedbi s magnezij oksidom apsorbira bolje i brže, ima veću bioraspoloživost i podnošljivost.3

  • Magnezij doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije, funkcioniranju živčanog sustava, funkciji mišića, psihološkoj funkciji te smanjenju umora i iscrpljenosti.

1. Kappeler D. i sur. Higher bioavailability of magnesium citrate as compared to magnesium oxide shown by evaluation of urinary excretion and serum levels after single-dose administration in a randomized cross-over study. BMC Nutrition. 2017;3:7.

2. Siebrecht S. Magnesium Bisglycinate as safe form for mineral supplementation in human nutrition OM &Ernährung. 2011;144:2-16.

3. Schuette SA, Lashner BA, Janghorbani M. Bioavailability of Magnesium Diglycinate vs Magnesium Oxide in Patients with Ileal Resection. Journal of Parenteral and Enteral Nutrition. 1994;18(5):430–435.

Sagas Rc 15 Mg Citrate and Bisglycinate 60 tableta

Sagas Rc 15 Mg Citrate and Bisglycinate 60 tableta

Sagas Rc 15 Mg Citrate and Bisglycinate 60 tableta

Upute za korištenje

Upute za korištenje

PRIMJENA: 1 tableta dnevno, uz obrok.

Sastav

Sastav

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (1 tableta) / *PU(%):

Magnezij (citrat, bisglicinat) 200 mg (53 % PU)
* preporučeni unos za odrasle osobe

Napomene

Napomene

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Čuvati od dohvata male djece. Osobe koje uzimaju lijekove ili imaju posebna medicinska stanja prije upotrebe ovog proizvoda moraju se posavjetovati s liječnikom.

SKU: 1112010

Povezani proizvodi

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Sagas Rc 15 Mg Citrate and Bisglycinate 60 tableta”