Aboca Fitonasal Pediatric sprej za nos 125 ml

Fitonasal Pediatric je medicinski proizvod koji djeluje dekongestivno i štiti nosnu sluznicu. Primjenjuje se od 6. mjeseca života. 100% prirodni molekularni kompleks tanina i kamene soli.

19,78 

CIJENA s uključenim PDV-om

Nema na zalihi

Opis

Fitonasal Pediatric Aboca je medicinski proizvod koji djeluje dekongestivno i štiti nosnu sluznicu. Primjenjuje se od 6. mjeseca života.

100% prirodni molekularni kompleks tanina i kamene soli. Sprej s dekongestivnim i ne farmakološkim učinkom. Idealan je kod začepljenosti nosa te kašlja zbog prehlade. Balansirana i standardizirana hipertonična otopina.

Ovaj sprej djeluje zahvaljujući TANNISAL-u, prirodnom molekularnom kompleksu tanina i kamene soli, koji u interakciji s nosnom sluznicom osigurava:

1. Dekongestivno djelovanje s dvostrukim ne farmakološkim mehanizmom:

  • taloženje bradikinina: tanini koje sadrži proizvod omogućuju vezivanje ovog medijatora upale čime se smanjuje začepljenost nosa
  • balansirana i standardizirana osmolalnost (600 mOsm/ kg), koja pospješuje lučenje vode iz začepljenih tkiva bez nadraživanja i isušivanja sluznice

2. Zaštitni učinak:

  • koji normalizira nosnu sluznicu zahvaljujući prianjanju aktivnih tvari i njihovom učinkovitom antioksidativnom djelovanju

Osim toga, proizvod pritiskom raspršivača duboko pročišćava none šupljine čime uklanja višak sluzi, patogene, nadražujuće i alergene tvari koje se nalaze unutar nje (virusi, bakterije, dim, smog, pelud, nadražujuće tvari itd.). Ovo djelovanje je posebno korisno kod dojenčadi koja nisu u stanju sama ispuhati nos te kod djece koja ga još ne znaju pravilno ispuhati.

Fitonasal Pediatric koristi se kod svih slučajeva začepljenosti i nadraženosti nosnih šupljina nastalih zbog simptoma sličnih gripi, prehlade, alergijskih rinitisa i akutnih te kroničnih sinusitisa. Osim toga, može se koristiti i kao pomoćni tretman kod prehlade, grlobolje zbog slijevanja sekreta niz ždrijelo i upale srednjeg uha zbog zacepljenog nosa.

Pogodan je za čestu uporabu. Proizvod je namijenjen djeci od navršenog 6. mjeseca života.

Aboca Fitonasal Pediatric 125 ml

Upute za korištenje

Upute za korištenje

Upotrijebite najmanje 2 puta dnevno, ujutro i navecer i svaki put kad je to potrebno. Za učinkovito dekongestivno djelovanje i zaštitu sluznice, koristite Fitonasal Pediatric kako slijedi:

Od 6. mjeseci do navršene 1. godine života:

  1. Polegnite dijete na bok i stavite raspršivač u gornju nosnicu, uštrcate proizvod.
  2. Ponovite radnju na drugoj nosnici polegnuvsi dijete na drugi bok.

Djeca starija od godinu dana:

  1. Stavite raspšivač u nosnicu u lagano pritisnite nekoliko sekundi.
  2. Očistite ili, ako je moguće, ispušite nos, pa ponovite raspršivanje još u drugu nosnicu.

Nakon svake uporabe očistite raspršivač čistom i vlažnom krpicom te pažljivo osušite.

Sastav

Sastav

Djelatne tvari: TANNISAL, standardizirani prirodni molekularni kompleks koji se sastoji od: frakcija tanina iz hamamelisa i kamene soli (mineralna sol koja nije kemijski obradena).

Ostali sastojci: voda, biljni glicerin, sok limuna, nahkolit (prirodni natrijev bikarbonat).

Proizvod je 100% prirodan i ne sadrzi konzervanse.

Napomene

Napomene

Ne koristiti u slučaju preosjetljivosti ili alergije na jedan ili vise sastojaka. Ako simptomi potraju, obratite se liječniku. Upotrebljavati isključivo putem nosa. Izbjegavajte dodir s očima. Ako do njega dođe, isperite oči vodom.

Pozor – Spremnik je pod tlakom: može se rasprsnuti ako se grije.

Ne bušite i ne palite čak ni nakon uporabe. Držite dalje od izvora topline, vrućih površina, iskri, otvorenog plamena ili drugih izvora paljenja. Ne pušite. Zaštitite od izravne sunčeve svjetlosti. Ne izlazite temperaturama visim od 50 °C / 122 °F.

Čuvati izvan dohvata djece. Čuvati na hladnom i suhom mjestu, dalje od izvora topline i izravne svjetlosti. Rok valjanosti odnosi se na neotvoren i pravilno čuvan proizvod. Rok valjanosti naveden na pakiranju ne mijenja se ni nakon prve uporabe.

SKU: 1002973

Povezani proizvodi

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Aboca Fitonasal Pediatric sprej za nos 125 ml”