Chirofert forte 20 tableta

Chirofert forte je dodatak prehrani s D-chiro-inozitolom, alfa-lipoičnom kiselinom, manganom, melatoninom, folnom kiselinom, kromom i vitaminom D3 koji se koristi u slučajevima povećane potrebe za tim hranjivim tvarima ili zbog njihova nedostatka u prehrani.

30,19 

CIJENA s uključenim PDV-om
Opis

Chirofert forte u svom sastavu ima:

D-chiro inositol – inozitoli su tvari koje se obično nalaze u prirodi, a posebno u žitaricama, orasima, mahunarkama i voću. D-chiro-inozitol se stvara u ljudskom tijelu iz mio-inozitola i biološki je aktivna tvar, slična vitaminima B skupine, koja sudjeluje u različitim metaboličkim reakcijama koje su potrebne za pravilno funkcioniranje organizma.

Znanstveno je dokazano da je D-chiro-inozitol ključna komponenta posebnog unutarstaničnog molekularnog sustava koja pojačava inzulinski signal i tako doprinosi pravilnom iskorištavanju glukoze u stanicama našeg organizma.

D-chiro-inozitol, koji je u sastavu Chirofert forte, prirodnog je podrijetla i u obliku koncentriranog i pročišćenog ekstrakta dobivenog iz rogača posebnom metodom ekstrakcije koja koristi samo vodu kao otapalo, bez upotrebe kemikalija koje bi mogle negativno utjecati na kvalitetu proizvoda.

alfa-lipoična kiselina – nalazimo je u svakoj stanici našeg tijela gdje obavlja višestruke biološke aktivnosti, te sudjeluje kao kofaktor u procesu stvaranja energije. Snažan je antioksidans.

mangan – doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije, te zaštiti stanica od oksidativnog stresa. Najnovija istraživanja pokazala su da mangan i D-chiro-inozitol imaju sinergistički učinak.

melatonin – doprinosi skraćenju vremena potrebnog za padanje u san. Blagotvorni učinak se postiže uzimanjem 1 mg melatonina kratko prije spavanja.

folna kiselina – spada u skupinu B vitamina i neophodna je za rast i diobu stanica. Ljudsko tijelo ne proizvodi folnu kiselinu pa je moramo unositi u organizam kroz hranu.

Iako raznovrsna i uravnotežena prehrana ispunjava dnevne potrebe za ovim vitaminom (200 µg), unos većih količina potreban je u nekim posebnim uvjetima i trudnoći kada je možete dodatno uzimati u obliku dodatka prehrani.

Svakako treba imati na umu kako folna kiselina doprinosi normalnoj funkciji imunosnog sustava, normalnom metabolizmu homocisteina, smanjenju umora i iscrpljenosti te normalnom stvaranju krvi.

krom – doprinosi održavanju normalne razine glukoze u krvi

vitamin D3 – doprinosi normalnoj apsorpciji/iskorištenju kalcija i fosfora, doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava, te ima ulogu u dijeljenju stanica.

Chirofert forte 20 tableta

Chirofert forte 20 tableta

Upute za korištenje

Upute za korištenje

Uzeti 1 tabletu dnevno, navečer, malo prije spavanja. Progutati cijelu tabletu uz dovoljno tekućine.

Sastav

Sastav

D-chiro-inozitol; alfa lipoična kiselina; tvar za povećaje volumena: mikrokristalinična celuloza; manganov glukonat; stabilizator: hidroksipropil metil celuloza; tvar za povećanje volumena; kalcijev karbonat; tvari protiv zgrudnjavanja: silicijev dioksid, polivinilpolipirolidon; kolekalciferol; tvari protiv zgrudnjavanja: magnezijeve soli masnih kiselina, mono- i digliceridi masnih kiselina; stabilizator: polivinilpirolidon, tvar protiv zgrudnjavanja: umrežena natrijeva karboksimetil celuloza; bojilo: žuti željezov oksid; kromov pikolinat; bojilo: bakrov kompleks klorofila; melatonin; pteroilmonoglutaminska kiselina

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (= 1 tableta):

  • D-chiro-inozitol 500 mg
  • alfa-lipoična kiselina 500 mg
  • mangan 2 mg
  • melatonin 1 mg
  • folna kiselina 400 μg
  • krom 200 μg
  • vitamin D 50 μg
Napomene

Napomene

Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Čuvati od dohvata male djece. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

SKU: 1102750

Povezani proizvodi

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Chirofert forte 20 tableta”