Neociticol OMK1® kapi za oko 10ml

Neociticol OMK1® je medicinski proizvod za primjenu u bolesnika s glaukomom kao dodatak osnovnoj antiglaukomskoj terapiji.

18,49 

CIJENA s uključenim PDV-om
Opis

Neociticol OMK1® su kapi za oko s citikolinom i hijaluronskom kiselinom namijenjene za primjenu u bolesnika s glaukomom.

Zbog prisutnosti citikolina, Neociticol OMK1® pruža funkcionalnu i strukturnu podršku u obnavljanju integriteta staničnih membrana oštećenih degenerativnim patološkim procesima. Nadalje, zbog hijaluronske kiseline te njezinih mukoadhezivnih i viskoelastičnih svojstava, Neociticol OMK1® može uspostaviti povoljno mikrookruženje za procese obnavljanja očne površine u slučaju oštećenja epitela očne rožnice i spojnice, povećavajući stabilnost suznog filma i time održavajući podmazivanje, hidrataciju i zaštitu očne površine.

Neociticol OMK1® je medicinski proizvod za primjenu u bolesnika s glaukomom kao dodatak osnovnoj antiglaukomskoj terapiji.

Cilj liječenja glaukoma je očuvanje vida. Snižavanje očnog tlaka usporava pogoršanje vida u bolesnika s glaukomom i usporava napredovanje bolesti. No, unatoč učinkovitom snižavanju očnog tlaka, do pogoršanja bolesti dolazi u čak do 45% bolesnika s glaukomom. Zbog toga je, osim na sniženje očnoga tlaka,
liječenje usmjereno i na neuroprotekciju, odnosno zaštitu vidnog (očnog) živca.

Citikolin:
• je endogena tvar koja sudjeluje u biosintezi fosfolipida staničnih membrana neurona.
• povećava razine neuroprijenosnika poput acetilkolina u središnjem živčanom sustavu.
• smanjuje oksidativni stres poticanjem proizvodnje glutationa.
• smanjuje oslobađanje oslobađanje glutamata i njegovu toksičnost na živčane stanice.
• smanjuje oštećenje fotoreceptorskih stanica.

Upute za korištenje

Upute za korištenje

Preporuka je koristiti Neociticol kapi 1 kap 3 puta na dan.

Nakon primjene moguće je privremeno zamagljenje vida. Preporuča se pričekati nakoliko sekundi prije započinjanja aktivnosti koje zahtijevaju jasnoću vida. Nakon primjene pričekati 10 do 15 minuta prije primjene drugog medicinskog proizvoda u obliku kapi za oko.

Sastav

Sastav

Citikolin natrij sol, hijaluronska kiselina, natrijev fosfat monobazni monohidrat, natrijev fosfat dvobazni dodekahidrat, natrijev klorid, benzalkonijev klorid, voda za injekcije.

Napomene

Napomene

Ne upotrebljavajte ako je bočica oštećena. Ne upotrebljavajte u slučaju preosjetljivosti na bilo koju sastavnicu proizvoda.

Ne upotrebljavajte nakon isteka roka valjenaosti otisnutog na pakiranju. Proizvd je potrebno potrošiti unutar 30 dana nakon prvog otvaranja. Čuvati izvan dohvata djece, te na temperaturi iznad 25 stupnjeva.

SKU: 1102437

Povezani proizvodi

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Neociticol OMK1® kapi za oko 10ml”