Aspumex Simetikon 240 mg 30 mekanih kapsula

ASPUMEX simetikon 240mg meke kapsule namijenjen je za ublažavanje osjećaja punoće, napuhnutosti, podrigivanja, nelagode povezane s prekomjernim nakupljanjem plinova i zraka u probavnom traktu, koji potom uzrokuju napetost i pritisak u crijevima.

9,80 

CIJENA s uključenim PDV-om
Opis

ASPUMEX je medicinski proizvod koji sadrži 240 mg simetikona u 1 mekoj kapsuli.

To je medicinski proizvod indiciran za ublažavanje osjećaja punoće, napuhnutosti, nadutosti, podrigivanja, nelagode povezane s prekomjernim nakupljanjem plinova i zraka u probavnom traktu, koji potom uzrokuju napetost i pritisak u crijevima.

Sadrži simetikon koji smanjuje površinsku napetost mjehurića plina u crijevima te olakšava njihovo pucanje, a zatim eliminaciju. Simetikon iskazuje samo površinsku aktivnost te ne stupa ni u kakve kemijske reakcije. Simetikon je farmakološki i fiziološki inertna tvar.

Namijenjen je i za pomoć u pripremi bolesnika za dijagnostičke preglede područja trbuha (ultrazvuk, endoskopiju, radiografiju i kolonoskopiju), kako bi se uklonili probavni plinovi i zrak radi bolje kvalitete snimki.

Proizvod ne sadrži šećer ni bojila.

 

Aspumex Simetikon 240 mg 30 mekanih kapsula

Upute za korištenje

Upute za korištenje

ASPUMEX kapsule uzimaju se kroz usta, prije ili poslije obroka, uz dovoljnu količinu tekućine (npr. čašu vode). Izbjegavajte gazirana pića tijekom uporabe proizvoda.

Simptomi povezani s napetošću i pritiskom u crijevima:
Odrasli: 1 kapsula, 2-4 puta dnevno, po potrebi. Nemojte uzeti više od 4 kapsule (960 mg simetikona) dnevno.
Trudnice: za doziranje i upute za uporabu posavjetujte se s liječnikom ili ljekarnikom.

Osobe s dijabetesom: nije potrebna promjena doze.
Djeca 12-18 godina; 1 kapsula jednom dnevno, po potrebi.Priprema za dijagnostičke preglede:
Odrasli: 1 kapsula uvečer, dan prije predviđenog dijagnostičkog pregleda, te 1 kapsula ujutro, natašte, na dan dijagnostičkog pregleda.
Trudnice: za doziranje i upute za uporabu posavjetujte se s liječnikom ili ljekarnikom.
Osobe s dijabetesom: nije potrebna promjena doze.
Djeca 12-18 godina; 1 kapsula uvečer, dan prije predviđenog dijagnostičkog pregleda, te 1 kapsula ujutro, natašte, na dan dijagnostičkog pregleda.

Sastav

Sastav

ASPUMEX je medicinski proizvod koji sadrži 240 mg simetikona u 1 mekoj kapsuli.

Napomene

Napomene

Nemojte prekoračiti preporučenu dozu od 4 kapsule dnevno za odrasle i 1 kapsulu dnevno za djecu iznad 12 godina. Simetikon može smanjiti bioraspoloživost drugih lijekova ukoliko se uzimaju u isto vrijeme. Ako se istodobno s ovim medicinskim proizvodom primjenjuju i drugi lijekovi, pazite da postoji razmak od najmanje jedan sat prije nego uzmete ovaj medicinski proizvod ASPUMEX i druge proizvode. Ukoliko niste sigurni kako uzimati proizvod, obratite se liječniku ili ljekarniku za savjet.
U slučaju istodobne primjene levotiroksina i simetikona, potreban je razmak od 4 sata. Ako se simptomi pogoršaju ili dugo traju, obratite se liječniku ili ljekarniku.

Čuvati u originalnom pakiranju, na temperaturi od 15-25ºC. Čuvati izvan pogleda i dohvata djece. Proizvod se ne smije upotrijebiti nakon isteka roka valjanosti navedenog na blisteru i kutiji.

SKU: 1102456

Povezani proizvodi

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Aspumex Simetikon 240 mg 30 mekanih kapsula”