Bioandina Crna Maca prah 150g

Bioandina Crna Maca prah je želatiniziran,te 4 puta je nutritivno kocentriraniji od praha sirove (raw) crne mace koji možete pronaći na tržištu.

 

23,01 

CIJENA s uključenim PDV-om
Opis

BIO PRAH CRNA MACA želatinizirane (aktivirane) pakiran je u 30 praktičnih vrećica od 5 g, što je ujedno i preporučena dnevna doza.

Kod Bioandina želatinizirane Mace aktivirani su sekundarni metaboliti (macamidi i macaeni) koji su jedinstveni za biljku macu. Ona je i 4 puta koncentriranija od praha sirove mace te je puno blažeg i ugodnijeg okusa. Nema veze sa životinjskom želatinom pa je pogodna za vegetarijance i vegane.

CRNA MACA jedna je od tri vrste peruanske mace, koja se u odnosu na ostale dvije vrste ne razlikuje samo svojom bojom, već i biokemijskim sastavom. Najrjeđa je sorta mace koja čini samo 10-15 % ukupne žetve.

Bioandina Crna Maca prah je želatiniziran (aktiviran – spreman za konzumaciju) te uz sve ostale dobrobiti koji se dobivaju sa procesom želatinizacije, 4 puta je nutritivno kocentriraniji od praha sirove (raw) crne mace koji možete pronaći na tržištu. Znanstvena istraživanja pokazala su da aktivacija glavnih bioaktivnih derivata masnih kiselina – macamida zapravo proizlazi iz biokemijske reakcije koja se događa tijekom tradicionalnog sušenja i zagrijavanja – procesa želatinizacije!!! Zato ju nazivamo aktivirana Maca.

Želatinizacijom se omogućava:
– bolja nutritivna vrijednost mace
– bolja probavljivost mace
– konzumacija mikrobiološki zdravstveno ispravne mace
– povećanje koncentracija prirodno prisutnih specifičnih tvari – macamida, u odnosu na sirovu macu
– simulira se tradicionalna metoda kojom su Inke pripremale macu

*Želatinizacija mace nikako nije povezana sa želatinom, tj. životinjskim tkivom. Želatinizacija je termički postupak pred-kuhanja mace kojim se škrob pretvara u škrobnu pastu (gel). Drevni narodi, poput Inka, uvijek su kuhali macu i nisu ju jeli sirovu te su time unaprjeđivali njenu bioraspoloživost. Ovim se modernim postupkom “oponaša” tradicionalna priprema kuhanja mace – želatinizacija, a s obzirom na to da ne sadrži sastojke životinjskog podrijetla, maca je prikladna i za vegetarijance i vegane.

Bioandina crna aktivirana maca 1 600x600 1

Upute za korištenje

Upute za korištenje

Sadržaj jedne vrećice 5 g pomiješati s omiljenim hladnim ili toplim napitkom. Prikladno za konzumaciju s hranom (muesli, pahuljice, namazi i sl.)

Sastav

Sastav

100% prah želatiniziranog korijena crne mace (Lepidium Peruvianum Chacon) organskog uzgoja

Napomene

Napomene

Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne količine ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Trudnice, dojilje i osobe koje imaju problema sa štitnjačom trebaju se prije konzumacije ovog proizvoda posavjetovati s liječnikom ili ljekarnikom

SKU: 1102378

Povezani proizvodi

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Bioandina Crna Maca prah 150g”