Octenisept gel za rane 20 ml

Octenisept gel za rane primjenjuje se u slučaju akutnih ozljeda kože kao što su ogrebotine, porezotine i opekline blažeg stupnja.

8,69 

CIJENA s uključenim PDV-om
Opis

Octenisept gel za rane – za akutne rane i opekline blažeg stupnja

  • vlaži i štiti ranu
  • sprječava infekcije
  • pomaže zacjeljivanje rane
  • bezbolno – nakon primjene ne izaziva osjećaj pečenja

Octenisept gel za rane primjenjuje se u slučaju akutnih ozljeda kože kao što su ogrebotine, porezotine i opekline blažeg stupnja (među koje spada i koža oštećena pretjeranom izloženošću sunčevim zrakama).

Kako bi rana mogla optimalno zacijeliti, trebala bi biti opskrbljena dovoljnom količinom vlage, jer se u postupku cijeljenja stanice kože moraju moći dijeliti i pomicati, što se najbolje postiže u vlažnoj okolini. Uz to, ranu treba zaštiti i od infekcija. Posebna formula optimalno opskrbljuje ranu vlagom i formira zaštitni sloj koji sprječava prodor bakterija i mikroorganizama u ranu, jer se oni deaktiviraju u samom gelu. Na taj način gel štiti od (novih) infekcija i upala, te pospješuje i ubrzava prirodno cijeljenje rana.

Gel je bezbojan i ne peče pri nanošenju.

Octenisept gel za rane 20 ml

Upute za korištenje

Upute za korištenje

Neposredno nakon ozljede preporuča se unaprijed dezinficirati ranu otopinom za dezinfekciju. Zatim prekriti ranu tankim slojem gela. Ako je potrebno staviti gazu ili flaster.

Nanosite Octenisept gel za rane jednom do dva puta na dan, sve do potpunog zacjeljenja rane. Vrh tube za gel iz higijenskih razloga ne smije doticati ranu ili druge površine.

Sastav

Sastav

Voda, propilenglikol, hidroksietilceluloza, oktenidinhidroklorid.

Napomene

Napomene

Octenisept gel za rane ne koristite kontinuirano dulje od dva tjedna bez liječničke kontrole. Obzirom da se alergije nikada ne mogu isključiti u potpunosti Octenisept gel za rane ne bi trebalo koristiti kod već poznatih alergija ili sumnje na mogućnost pojave alergijske reakcije na jedan od sastojaka.

Samo za samo za vanjsku primjenu. Kako bi se izbjegla moguća oštećenja tkiva, Octenisept gel za rane ne smije se koristiti na hrskavici, u uhu i u nosu i ne smije dospjeti u oko! Ne koristiti za infuziju ili za injekciju! Ne piti! Koristiti samo ispravna i neoštećena pakiranja.

Zaštititi tubu od izravnog sunčeva zračenja. Kod skladištenja neotvorenog pakiranja na temperaturi 5 – 25 °C, Octenisept gel za rane može se upotrijebiti do datuma roka valjanosti. Čuvati izvan dohvata djece.

SKU: 0002281

Povezani proizvodi

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Octenisept gel za rane 20 ml”