Silicolgel vrećice 12×15 ml

Silicolgel vrećice koriste se kod poremećaja probavnog sustava za liječenje žgaravice, refluksa i povraćanja, te simptoma iritabilnog crijeva (IBS): mučnine, nadutosti, bolova u abdomenu, crijevnih nelagoda i proljeva.

16,00 

CIJENA s uključenim PDV-om
Opis

Silicolgel sadrži silicijevu kiselinu, koja je spoj minerala silicija i kisika u koloidnom (visoko dispergiranom) i hidratiziranom obliku.

Silicij je drugi najzastupljeniji element na Zemlji, nakon kisika. Nalazi se u prirodi kao silicijev dioksid te u hidratiziranom obliku ili u obliku vodene otopine, kao silicijeva kiselina.

Poremećaji probavnog sustava najčešće su uzrokovani nadražujućim te štetnim i toksičnim tvarima, kao i patogenima.

Kada je probavni sustav opterećen toksičnim tvarima i patogenima, može doci do poremećaja kao sto su žgaravica, refuluks i povraćanje te mučnina, bolovi u abdomenu, crijevna nelagoda, proljev i nadutost koji mogu biti simptomi sindroma iritabilnog crijeva (IBS).

Kao rezultat toga, probavni sustav ne može normalno funkcionirati, sto može dovesti do tjelesne nelagode.

Prednost silicolgela velika je i vrlo reaktivna površina silicijeve kiseline. Kada se uzima oralno, stara zaštitni i smirujući sloj na sluznici želuca i crijeva.

Zbog svog apsorpijskog ili vezujućeg svojstva koloidna silicijeva kiselina fizički adsorbira ili veze većinu nadražujućih, štetnih i toksičnih tvari te patogena. Time ih čini bezopasnima jer mogu prirodno biti uklonjeni iz organizma putem crijeva.

Silicijeva kiselina također može smanjiti visak kiseline i vezati plinove. To može smanjiti nadutost.

U pojedinačnim vrećicama, Silicolgel se nalazi u već odmjerenima dozama od 15 ml, koje se vrlo lako mogu ponijeti. Primjena je direktno u usta, tako da nije potrebna ni žlica niti čaša.

Silicolgel vrećice 12x15 ml

Silicolgel vrećice 12×15 ml

Upute za korištenje

Upute za korištenje

Protresite vrećicu prije uporabe i otvorite ju na mjestu ureza u perforaciji za otvaranje.

Uzmite Silicolgel s razmakom od najmanje 1 sat prije ili nakon uzimanja lijekova.

Za liječenje probavnih poremećaja, uzmite 1 cijelu vrećicu (15 ml) Silicolgela tri puta dnevno, jedan sat prije obroka.

Nakon ublažavanja akutnih simptoma, liječenje Silicolgelom može se nastaviti još nekoliko dana. Silicolgel također ublažava slične simptome u probavnom sustavu koji mogu nastati zbog promjena u prehrani tijekom putovanja ili na odmoru.

Ako se akutni simptomi pogoršaju ili se nisu smanjili nakon tri dana, obratite se liječniku. Kod kroničnih bolesti, liječenje traje i do 4 tjedna.

Djeca do 12 godina starosti mogu upotrebljavati Silicolgel samo po preporuci liječnika.

Silicolgel je pogodan za vegetarijance i vegane.

Bez glutena

Sastav

Sastav

3,5 g silicijevog dioksida u 100 ml gela silicijeve kiseline.

Konzervansi: sorbatna kiselina (E200), natrijev benzoat (e211).

Napomene

Napomene

Ne upotrebljavati u slučaju preosjetljivosti na bilo koji od sastojaka. Čuvati izvan pogleda i dohvata djece. Protresti vrećicu prije upotrebe. Ne zamrzavati. Pročitati uputu prije upotrebe.

SKU: 1002599

Povezani proizvodi

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Silicolgel vrećice 12×15 ml”