Nisita mast za nos 10 g

Nisita mast za nos služi za ovlaživanje suhe sluznice nosa. Osigurava duži kontakt sa sluznicom i pruža zaštitu kroz duži period.

5,99 

CIJENA s uključenim PDV-om
Opis

Nisita mast primjenjuje se kod suhe sluznice nosa.

Mast je dobro koristiti kada želite olakšati smetnje koje uzrokuje začepljen nos, npr. kod hunjavice. Boravci u prostorima suhog zraka (grijanje ili klimatizirani prostori) izazivaju i suhoću sluznice nosa, a tada vam Nisita nježno vlaži nos i olakšava disanje. Pomaže i kada je potrebno otopiti kruste (osušene nakupine u nosu).

Mast za nos je bez dodataka konzervansa i mogu je koristiti odrasli, djeca i dojenčad.

Prema potrebi mast se smije koristiti kroz duže vrijeme. Ako nakon 14 dana uporabe ne dođe do poboljšanja, potražite savjet liječnika ili ljekarnika.

Nisita mast za nos 10 g

Upute za korištenje

Upute za korištenje

Kod suhog, iritiranog nosa, više puta dnevno nanijeti Nisita mast.

1 cm masti istisnuti tako da je vršak tube što dublje u nosnici. Pritiskom na tubu istisnite mast i laganim masiranjem nosnica ravnomjerno ju raspodijelite po sluznici nosa.

Nisita mast može se nanijeti na unutrašnju površinu nosa i pomoću štapića s vatom. Postupak se može ponoviti nekoliko puta dnevno, a osobito je preporučljiva primjena prije spavanja.

Iz higijenskih razloga i smanjenja mogućnosti infekcije preporučuje se da tubu koristi samo jedna osoba. Nakon uporabe vršak tube treba obrisati.

Sastav

Sastav

100 g masti sadrži 2,8 g natrijevog klorida i 7,2 g natrijevog hidrogenkarbonata.
Ostali sastojci: lanolinski alkohol, ulje limuna, vazelin, bijeli, trigliceridi srednje duljine lanaca, parafin, tvrdi, cetostearilni alkohol.

Napomene

Napomene

Nisita mast za nos treba čuvati u originalnom pakiranju (kartonska kutija) kako bi se izbjegla moguća oštećenja tube tijekom svakodnevne uporabe. Nisita mast za nos sadrži smjesu čvrstih i tekućih masti koje se pri nepravilnom čuvanju (na temperaturi ispod 15°C ili iznad 25°C) mogu neznatno promijeniti. Pri višim temperaturama može doći do djelomičnog razdvajanja masti, pa pri uporabi pripravka iz tube prvo izađe malo ulja. Pri čuvanju na nižim temperaturama može doći do stezanja masti što otežava njeno istiskivanje iz tube. Da bi se izbjeglo oštećenje tube, primjerice zbog stalnog savijanja, treba uvijek istiskivati mast od kraja prema vrhu tube. Također je moguće, da pri postupku punjenja, u tubi ostane malo zraka što ne utječe na učinkovitost pripravka ni na količinu masti u tubi.

SKU: 1002002

Povezani proizvodi

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Nisita mast za nos 10 g”