Bepanthol kapi za oči 20 jednokratnih doza po 0,5 ml

Bepanthol kapi za oči u praktičnim jednokratnim dozama bez konzervansa  s natrijevim hijaluronatom i dekspantenolom za bolju vlažnost očiju, smirivanje i njegu suhih očiju.

16,01 

CIJENA s uključenim PDV-om
Opis

Bez konzervansa u obliku praktičnih jednokratnih doza.

Bepanthol kapi za oči stvaraju na rožnici oka sterilan, viskozno elastičan i proziran zaštitni film bez konzervansa. Kapi sadrže natrijev hijaluronat, tj. natrijevu sol hijaluronske kiseline, uslijed čijih fizikalnih svojstava se na rožnici stvara ravnomjeran, stabilan i postojan zaštitni film, a da se ujedno ne smanjuje sposobnost vida.

Također Bepanthol sadrži i provitamin B5 (dekspantenol) koji ima sposobnost vezivanja velike količine vode, vlaži i njeguje oko s jedne strane, dok s druge zajedno s natrijevim hijaluronatom zadržava vlagu. Mješavina natrijeva hijaluronata (koji stabilizira suzni film), i dekspantenola (koji njeguje i smiruje oko), štiti i vlaži površinu oka te je podmazuje.

Bepanthol kapi za oči dugoročno ublažavaju tegobe kod:

  • mehaničkih opterećenja kao posljedice nošenja tvrdih ili mekih kontaktnih leća ili dijagnostičkih pretraga očiju
  • promjena okoline (tzv. okolinski stres), prouzročenih djelovanjem klimatskih uređaja, vjetra, hladnoće, suhog ili zagađenog zraka (npr. dimom cigareta);
  • preopterećenja očiju kao posljedice rada na računalu, mikroskopu ili nakon dugotrajnog upravljanja motornim vozilom.

Ove kapi ne sadrže konzervanse te ih korisnici dobro podnose i nakon dugotrajne uporabe. Primjerene su i za osobe koje nose kontaktne leće. Prije uporabe kapi za oči, kontaktne leće ne trebaju se ukloniti iz očiju.

Bepanthol kapi za oči 20 jednokratnih doza po 0,5 ml

Upute za korištenje

Upute za korištenje

Jednokratnu dozu otkinite s vrpce. Kod svake jednokratne doze provjerite je li spremnik neoštećen. Kako biste otvorili jednokratnu dozu, okrenite zatvarač (nemojte ga povlačiti). Nagnite glavu malo unatrag, pogledajte prema gore i lagano povucite donji kapak tako da ga odmaknete od oka. Ukapajte po jednu kap u spojničnu vrećicu oka 3 do 5 puta dnevno. Polako zatvorite oko kako bi se tekućina ravnomjerno razlila po njegovoj površini. Ako se tegobe pogoršaju ili ne poboljšaju, molimo posavjetujte se s oftalmologom!

Sastav

Sastav

1 ml sadrži: natrijev hijaluronat 0,15 %, dekspantenol 2 %,natrijev klorid, natrijev citrat, limunska kiselina, voda za injekcije.

Napomene

Napomene

Proizvod ne upotrebljavajte ako je sigurnosni prsten na zatvaraču slomljen ili ako je bočica oštećena. Ne dodirujte oko s kapaljkom. Proizvod ne upotrebljavajte ako ste alergični na bilo koji od njegovih sastojaka. U vrlo rijetkim slučajevima primjena kapi za oči može uzrokovati iritaciju vrlo osjetljivih očiju. Ako uz ovaj proizvod koristite druge kapi ili masti za oči, između uporabe jednog i drugog proizvoda mora proći najmanje 15 minuta. Bepanthol kapi za oči uvijek upotrijebite posljednje. Proizvod ne upotrebljavajte ako su Vam oči oštećene ili inficirane. Nakon uporabe proizvoda Vaš vid može biti na nekoliko trenutaka zamagljen. U tom vremenu nemojte voziti automobil i ne upravljajte strojevima i uređajima, već pričekajte da se Vaš vid normalizira. Kapi za oči nemojte koristiti nakon isteka roka valjanosti. Rok valjanosti označen je na svakom spremniku s više doza i na vanjskom pakiranju. Zbog posebnog inovativnog sustava sterilnog filtera na umetku kapaljke, manja količina kapi uvijek ostane u bočici. Nakon prvog otvaranja koristite najviše 12 mjeseci.

Čuvajte na temperaturi od 2 °C do 25 °C. Ne smije se zamrzavati. Nakon uporabe bočicu zatvorite. Kako biste bočicu zaštitili od svjetlosti, čuvajte je u vanjskom pakiranju.

SKU: 1002394

Povezani proizvodi

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Bepanthol kapi za oči 20 jednokratnih doza po 0,5 ml”