Enterosgel oralna suspenzija

Enterosgel je gastrointestinalni adsorbent za primjenu kod akutnog proljeva i sindroma iritabilnog crijeva s proljevom. Za detoksikaciju i za simptomatsko liječenje akutnog proljeva i liječenje sindroma iritabilnog crijeva s proljevom. Pakiranje u obliku tube 225 g ili 10 vrećica po 15 g.

23,50 25,21 
18,80 20,17 

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: N/A
CIJENA s uključenim PDV-om
Opis

Enterosgel je oralni crijevni adsorbent (enterosorbent). Temelji se na organskom mineralu s adsorpcijskom sposobnošću vezanja nekih toksičnih i štetnih tvari u crijevu (npr. endotoksini, enterotoksini), koje fizički veže na svoju površinu, smanjujući učestalost stolica i trajanje proljeva.

Enterosgel se uklanja iz tijela stolicom, na taj način se uklanjaju adsorbirani toksini i štetne tvari, što može biti korisno za liječenje indiciranih stanja akutnog proljeva i kroničnog proljeva povezanog sa sindromom iritabilnog crijeva.

Oralna suspenzija indicirana je za simptomatsko liječenje akutnog proljeva i kroničnog proljeva povezanog sa sindromom iritabilnog crijeva.

Ne sadrži:

  • konzervanse
  • gluten
  • šećer
  • zaslađivače
  • laktozu
  • masti
  • arome
  • boje
  • sastojke biljnog ili životinjskog podrijetla

Enterosgel oralna suspenzija

Upute za korištenje

Upute za korištenje

Enterosgel uzmite 2 sata prije ili poslije obroka, odnosno uzimanja lijekova koji se uzimaju kroz usta.
Sadržaj vrećice, otopljen u vodi, uzmite odmah nakon otvaranja.
Sadržaj tube iskoristite u roku od 30 dana od otvaranja.
Trajanje liječenja Enterosgelom je 3-5 dana za akutni proljev i do 21 dan za kronični proljev povezan sa sindromom iritabilnog crijeva, koji je dijagnosticirao liječnik. Prije uzimanja dozu razrijedite u vodi sobne temperature.

Doziranje i trajanje primjene:

Za djecu u dobi od 1 do 3 godine: preporučuje se obratiti se liječniku prije uzimanja Enterosgela.
U dobi od 1 do 6 godina: 5 g (približno 1 čajna žličica ili 1/3 vrećice) razrijediti u 50 do 100 ml vode, 3 puta na dan.
U dobi od 7 do 14 godina: 10 g (približno 2 čajne žličice ili 2/3 vrećice) razrijediti u 50 do 100 ml vode, 3 puta na dan.
Za djecu stariju od 15 godina i odrasle: 15 do 22,5 g (približno 1 jušna žlica ili 1 do 1,5 vrećica) razrijediti u 200 ml vode, 3 puta na dan.
Na početku liječenja (prvi dan) možete udvostručiti prvu dozu i zatim nastaviti s jednom dozom nakon svake stolice, 3 do 6 puta na dan. Prvi dan najviše 8 doza. Ako tijekom 1 do 2 dana nemate stolicu, prekinite liječenje Enterosgelom, povećajte unos vode te nastavite liječenje nakon slijedeće stolice. Tijekom liječenja kroničnog proljeva možete prilagoditi doziranje kako bi odgovaralo konzistenciji i učestalosti stolice. Možete uzeti dvostruku dozu do 3 puta na dan ako je stolica rijetka, ili smanjiti doziranje na jednu dozu 1 put na dan ako je stolica normalna. Najviše se može uzeti 6 doza na dan.

TRUDNOĆA I DOJENJE Enterosgel se može uzimati tijekom trudnoće i dojenja. Ako se tijekom trudnoće ili dojenja ne osjećate dobro, preporuča se savjetovanje sa zdravstvenim radnikom.

Sastav

Sastav

Polimetilsiloksan polihidrat (hidrogel metil silikatne kiseline) – 70 %, voda, pročišćena – 30 %.

Enterosgel ne sadrži konzervanse, gluten, šećer, zaslađivače, laktozu, masti, arome, boje, sastojke biljnog ili životinjskog podrijetla.

Napomene

Napomene

KONTRAINDIKACIJE Nemojte uzeti Enterosgel ako: trenutno uzimate kroz usta lijekove s modificiranim oslobađanjem imate atoniju crijeva (teški zatvor zbog opstrukcije crijeva) ili neprohodnost crijeva je poznato nepodnošenje na temelju prethodnog uzimanja Enterosgela.

POZNATI ŠTETNI DOGAĐAJI Zatvor, mučnina.

MJERE OPREZA Enterosgel može utjecati na apsorpciju nekih lijekova koje se uzimaju kroz usta – uzmite Enterosgel 2 sata prije ili poslije uzimanja lijekova koji se uzimaju kroz usta. Ako uzimate bilo koje lijekove, savjetujte se s liječnikom ili ljekarnikom o uzimanju Enterosgela. Enterosgel treba uzeti kroz usta između obroka. U slučaju dugotrajnog proljeva važno je obratiti se liječniku prije uzimanja Enterosgela kako bi se utvrdila dijagnoza osnovne bolesti. U djece, liječenje proljeva treba biti praćeno povećanim unosom tekućine, te može uključivati oralnu rehidracijsku otopinu za sprječavanje dehidracije. U odraslih, tijekom liječenja Enterosgelom, preporuča se unos vode ili oralne rehidracijske otopine kako bi se osigurala pravilna hidracija. Ako simptomi proljeva traju dulje od 2 dana, treba se obratiti liječniku. Ako je ustanovljena vrućica, krv u stolici, znakovi dehidracije, 6 ili više proljeva u posljednja 24 sata, istovremeno proljev i povraćanje, jaka i kontinuirana bol u želucu, potražite savjet liječnika što je prije moguće, osobito ako se radi o djetetu. Nisu dostupni klinički podaci o uzimanju Enterosgela tijekom prvog tromjesečja trudnoće. Prije uzimanja Enterosgela molimo obratite se svom liječniku. Ne uzimati nakon isteka roka valjanosti. Ne uzimati ako je pakiranje oštećeno. Čuvati izvan dohvata djece. Nemojte uzeti više od preporučene doze. Nemojte uzimati dulje od preporučenog trajanja liječenja i ne uzimajte zajedno uz obrok kako biste izbjegli mogući gubitak vitamina i hranjivih tvari. Molimo obratite se svom liječniku ako trenutno uzimate druge crijevne adsorbente, na primjer aktivni ugljen, glinu, kaolin. Liječnik će vam možda savjetovati da ih ne uzimate istodobno uz liječenje Enterosgelom. Enterosgel nije indiciran za uporabu u slučaju trovanja kemijskim tvarima ili lijekovima, ili predoziranja lijekom.

Prije otvaranja i svake uporabe dobro protresite tubu.
Pri istiskivanju Enterosgela iz tube može se pojaviti mala količina tekućine.
Nakon otvaranja i svake uporabe čvrsto zatvorite zatvarač na tubi u svrhu sprječavanja isušivanja i onečišćenja mikrobima.
Nakon otvaranja tube, iskoristiti u roku od 30 dana.
Nakon otvaranja, jednu vrećicu treba koristiti samo jednom. Jedna vrećica je za jednokratnu uporabu i treba se otvoriti neposredno prije uporabe. Nemojte koristiti već djelomično korištenu vrećicu kako bi se spriječilo onečišćenje mikrobima.

SKU: 0005072 Najniža cijena u zadnjih 30 dana: N/A

Povezani proizvodi

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Enterosgel oralna suspenzija”