Papilocare gel za rodnicu

Papilocare gel za rodnicu – gel za sprječavanje i pomoćno liječenje lezija uzrokovanih HPV-om.

24,18 54,50 

CIJENA s uključenim PDV-om
Opis

Papilocare se primjenjuje za:

 • Kontroliranje i pomoć pri ponovnoj epitelizaciji transformacijske zone vrata maternice kako bi se spriječio rizik od lezija uzrokovanih HPV-om (eng. LSIL – skvamozna intraepitelna lezija niskog stupnja).
 • Pomoćno liječenje intraepitelnih lezija uzrokovanih HPV-om.
 • Obnavljanje i ponovnu epitelizaciju lezija sluznice vrata maternice i rodnice.
 • Liječenje suhoće sluznice vrata maternice i rodnice.
 • Ponovno uspostavljanje ravnoteže mikrobiote rodnice.
 • Poboljšanje zdravlja rodnice.
 • Stvaranje uvjeta za brzo ozdravljenje lezija uzrokovanih grebanjem zbog osjećaja pečenja ili svrbeža.
 • Stvaranje zaštitnog sloja koji brzo smanjuje nelagodu, stvarajući odgovarajuće uvjete za poticanje prirodnog procesa ozdravljenja.

KAKO DJELUJE PAPILOCARE?
Papilocare® je gel koji djeluje tako što stvara sloj na sluznici vrata maternice, oblikujući obrambenu barijeru za sprječavanje rizika od integracije HPV-a. Na taj se način prekida integracija HPV-a, stvaranje novih lezija i također pomaže ponovnu epitelizaciju postojećih lezija. Također potiče obnavljanje mikrobiote rodnice.

KOME JE NAMIJENJEN PAPILOCARE gel za rodnicu?
Primjena Papilocare-a preporučuje se ženama (starijima od 18 godina) zaraženima humanim papiloma virusom (HPV), bez obzira na to imaju li lezije uzrokovane virusom (eng. ASCUS – atipične skvamozne stanice neodređenog značenja ili eng. LSIL –skvamozne intraepitelne lezije niskog stupnja).

ŠTO PAPILOCARE GEL ZA RODNICU SADRŽI?

Glavni sastojci su:

 • Sastojci koji omogućuju stvaranje mukoadhezivnog gela na sluznici vrata maternice i rodnice, stvarajući zaštitni sloj koji potiče obrambeno djelovanje proizvoda.
 • Niosomi hijaluronske kiseline s učinkom vlaženja, kako bi se održala elastičnost tkiva.
 • Niosomi ß-glukana čija antioksidacijska svojstva održavaju strukturu i prirodnu funkcionalnost kože i sluznica.
 • Fitosomi gotu kole (Centella asiatica) koji djeluju na oporavak oštećene sluznice.
 • Ekstrakt gljive Coriolus versicolor s učinkom ponovne epitelizacije i zacjeljenja lezija i mikrolezija vrata maternice i rodnice.
 • Ekstrakt biljke nim s emulgirajućim učinkom koji potiče prirodni proces ozdravljenja.
 • BioEcolia®, prebiotik koji potiče rast dobrih bakterija i uravnotežuje mikrobiotu u području vrata maternice i rodnice.
 • Ekstrakt biljke Aloe vera s učinkom vlaženja, ponovne epitelizacije i zacjeljenja područja vrata maternice i rodnice.

Formulacija je ispitana pod nadzorom ginekologa. Bez mirisa. pH=5. Kompatibilno s prezervativima.

Dolaze u pakiranjima:

 1. 7 jednodozirnih aplikatora po 5 ml
 2. 21 jednodozirnih aplikatora po 5 ml
Papilocare gel za rodnicu

Papilocare gel za rodnicu

Upute za korištenje

Upute za korištenje

Liječenje traje 6 mjeseci, a po potrebi i dulje, prema uputi liječnika. Za postizanje željenih rezultata važno je dovršiti ukupno trajanje liječenja. Preporučuje se započeti liječenje nakon mjesečnice.

Prvi mjesec: Primjenjuje se jedan aplikator dnevno tijekom 21 uzastopnog dana, nakon čega slijedi odmor od 7 dana.
Naredni mjeseci (drugi do šesti): Primjenjuje se po jedan aplikator svakog drugog dana tijekom 21 dana.

Preporuka za suzdržavanje od liječenja Papilocare-om tijekom mjesečnice je zbog ugode pacijentice, a ne zbog bilo koje kliničke inkompatibilnosti.

Idealno je primijeniti Papilocare® neposredno prije odlaska na spavanje. Papilocare® je kompatibilan s prezervativima.

KAKO PRIMJENJIVATI PAPILOCARE®
Papilocare® je dostupan kao jednodozni aplikator za primjenu u rodnicu. Sve aplikatore koji su otvoreni ili oštećeni treba baciti. Aplikator je dizajniran za lakšu primjenu proizvoda. Prije primjene, lezite na leđa. Umetnite aplikator u rodnicu te pritisnite i istisnite sadržaj aplikatora. Izvadite aplikator iz rodnice dok i dalje pritiskati aplikator kako se ne bi natrag usisao upravo primijenjeni proizvod.

Moguće je da mala količina gela ostane u aplikatoru. To ne znači da je primijenjena doza manja od preporučene jer iz aplikatora se oslobađa količina dovoljna za prekrivanje sluznice vrata maternice i rodnice (3 ml). Nakon primjene aplikator treba baciti. Aplikator se ne smije ponovno primijeniti niti dijeliti s drugim pacijenticama.

Sastav

Sastav

Niosomi hijaluronske kiseline, niosomi β-glukana, fitosomi biljke Centella asiatica, BioEcolia®, aloe vera, Coriolus versicolor, ekstrakt biljke nim.

Napomene

Napomene

Papilocare® ne smiju primijeniti osobe s poznatom preosjetljivošću na bilo koji od njegovih sastojaka. Ako nakon primjene osjetite nelagodu, prekinite primjenu i obratite se liječniku.

Nisu dostupni podaci o primjeni Papilocare-a zajedno s kontracepcijskim sredstvima za primjenu u rodnicu (npr. vaginalni prsten, ženski prezervativ). Stoga se primjena Papilocare-a ne preporučuje ženama koje rabe ovu vrstu kontracepcije. U slučaju trudnoće, prije primjene Papilocare-a, potrebno je obratiti se liječniku, a primjenu treba razmotriti samo pod strogim nadzorom liječnika.

Sigurnosni profil Papilocare-a je dobar i nisu uočene ozbiljnije pojave štetnih događaja u kliničkim ispitivanjima s proizvodom ili od njegovog stavljanja u promet.

Jedini štetni događaj prijavljen nakon stavljanja proizvoda u promet je nadraženost nakon primjene, s učestalošću koja ne prelazi 1 od 10 000 slučajeva. Ova reakcija češća je kod žena s vrlo osjetljivim ili značajno oštećenim genitalnim područjem ili kod pacijentica u postmenopauzi koje imaju visoki pH rodnice (pH 7). Ako se ovo dogodi, prorijedite primjenu doze (na svaka 3 dana) i obratite se liječniku.

SKU: 1002580

Povezani proizvodi

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Papilocare gel za rodnicu”