AVIZOR novoxy 250 ml

AVIZOR novoxy je peroksidna otopina s bio indikatorom za čišćenje, dezinfekciju i neutralizaciju mekih kontaktnih leća. 250 ml peroksid (3%) + 30 tabletica + etui

13,89 

CIJENA s uključenim PDV-om

Nema na zalihi

Opis

AVIZOR novoxy – jednostavan i učinkovit peroksidni sistem za čišćenje, dezinfekciju i neutralizaciju mekanih vrsta kontaktnih leća.

dezinficirajuće djelovanje vodikovog peroksida nadopunjeno je tabletom koja postupno neutralizira otopinu i pojačava učinak čišćenja leća. Ovaj učinak posebno je izražen kod uklanjanja naslaga proteina tako da dodatno enzimsko čišćenje najčešće nije potrebno. Po završetku neutralizacije  nastaje fiziološka otopina koja je:

  • pH neutralna
  • izotonična sa suzama
  • bez konzervansa

Zbog toga leće ostaju savršeno čiste, dezinficirane, hidrirane i spremne za upotrebu zadržavajući izvorna svojstva.

AVIZOR novoxy One Step Bio sistem sadrži:

  • bočicu s otopinom
  • pakiranje s tabletama
  • spremnik za leće s posebnim elastičnim ventilom

AVIZOR novoxy 250 ml

Upute za korištenje

Upute za korištenje

Spremnik za leće napunite Novoxy One Step Bio otopinom do oznake. Leće stavite u košarice smještene na poklopcu spremnika. Stavite tabletu u napunjeni spremnik i zavrnite poklopac. Kratko protresite spremnik. Otopina se ni u kom slučaju ne smije upotrebljavati bez tableta za neutralizaciju. Leće ostavite u otopini najmanje dva sata kako bi se završio postupak čišćenja, dezinfekcije i neutralizacije. Leće se mogu koristiti nakon 2 sata ili se mogu ostaviti u otopini tijekom noći. Tableta za neutralizaciju sadrži klorofil. Proces neutralizacije je završen kada otopina u kojoj se nalaze leće poprimi svijetlozelenu boju. To znači da je tablet neutralizirala otopinu. Ponovno kratko protresite spremnik s lećama. Prije nego leće stavite u oči operite ruke pazeći pritom da isperete tragove sapuna i posušite. Izlijte otopinu iz spremnika. Spremnik zatvorite do slijedeće upotrebe.

Sastav

Sastav

250 ml otopine vodikovog peroksida (3%) + 30 tableta + 1 cilindrični spremnik za leće

Napomene

Napomene

Pri manipuliranju s lećama pazite na higijenu (posebnu pažnju obratite na pranje ruku). Izbjegavajte duži dodir početne otopine s vašom kožom. U slučaju potrebe isperite mjesto dodira tekućom vodom. Po završetku procesa čišćenja i dezinfekcije, otopina u kojoj se lece nalaze NEMA KONZERVANSA. Ukoliko leće ostavite nekoliko dana u otopini, svijetlozelena boja otopine će izblijediti i postati prozirna. Tada je potrebno ponovno dezinficirati leće. U slučaju da leće duže vrijeme ne namjeravate koristiti, leće je potrebno ostaviti u otopini koja sadrži konzervanse, poput Avizor Saline otopine, da biste izbjegli moguću kontaminaciju.

Nakon otvaranja, bočica se ne smije koristiti duže od 90 dana. Nakon uporabe, bočicu uvijek čvrsto zatvorite. Ne koristite proizvod ukoliko sigurnosni zatvarač nedostaje ii je oštećen. U zatvorenoj kutijici možete pohraniti leće do
60 dana. Nakon svake upotrebe ispraznite otopinu iz kutijicu za leće. Nikada ne koristite vodu iz slavine za ispiranje spremnika za lede. Čuvajte na sobnoj temperaturi.

SKU: 1005340

Povezani proizvodi

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “AVIZOR novoxy 250 ml”